Wolverine Tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A wolverine a Mustelid család legnagyobb szárazföldi tagja, amely magában foglalja a Weasels, Badgers, Otters, Ferrets és Minks. Széles fejű, kis szeme és rövid, lekerekített füle van. Testét olajos, sötétbarna szőrzet borítja, ami ellenáll a fagynak. Gyakran világosabb arcmaszk és csík fut le a test mindkét oldalán. A 35 kg-nál kisebb súlyú testek azonban erőteljesen épülnek, erős, rövid lábakkal, széles lábakkal, amelyek ideálisak a hó áthaladásához. A talajok speciális szájrúdjaik is vannak a szájuk hátsó részén, amelyeket 90 fokos elforgatásúak, lehetővé téve számukra, hogy megfosztják a fagyasztott szilárd zsákmányt vagy répát.

Diéta

A testvérek a húsokat kedvelő mindenevő, és mind a ragadozók, mind a rágcsálók körében jártasak és sokoldalúak. Főként a kis- és közepes méretű emlősökre, mint például a sertésekre, a mókusokra, a hódokra, a marmotákra, a nyulakra, a mókusokra, az egerekre, a sárkányokra és a kedvenceire támaszkodnak, amelyek szintén képesek a szarvasok, a karibák, a jávorszarvasok, a juhok és a jávorszarvasok elárasztására. sokszor nagyobbak, mint maguk. Általában olyan élő zsákmányt folytatnak, amely számára a legegyszerűbben lehet hozzájutni, mint például a csapdába esett állatok, a fejletlen fiatal emlősök és az olyan állatok, amelyeket nehéz hó hevert. A leggyakoribb gyilkosságaik mellett a szájpadok időnként kielégítik a szárnyasok, a tojás, a gumók és a gyökerek, a diófélék és a magvak, a gyümölcsök és a bogyók, valamint a növényi anyagok egyéb formáit.

Élőhely és tartomány

A Wolverines csak a borealis erdők, a taiga és a tundra közepette találhatók az Eurázsia és az Újvilág szubarktisz szélességein egyaránt. Az alsó 48-as, egymással szomszédos Egyesült Államokban élő emberek hajlamosak élni a legerősebb és legtávolabbi területeken, idejük nagy részét magas feszültségekkel töltik, időnként a fűrészáru fölött. Az észak felé Alaszkába és Kanadába a talajok a magasságok és a szubarktiszok széles körében találhatók, beleértve a borealis erdőket, a tundrát és a nyugati hegyeket. A túlzott csapdázás és az élőhelyek széttagoltsága miatt jelentős csökkenés tapasztalható, és a 19. század óta folyamatosan csökkent a népességük. Mindazonáltal, a Nemzetközi Természetvédelmi Unió a fajokat a veszélyeztetett vagy kihalott "legkevésbé aggasztó" védettségi listával jegyezte fel.

Viselkedés

A kócsagok tipikusan nagyon magányos és területi állatok, ezért rengeteg helyet kell igénybe venniük. Az egyéni zsákmányok akár 24 mérföldre (24 kilométerre) utazhatnak az élelmiszerforrások keresésére. Ennek eredményeként védik a nagy, nemi szempontból exkluzív területeket, amelyeket a vizelettel jelölnek. Ugyanakkor társadalmi oldaluk is van, bár nem a nagyméretű közösségek kialakításában. A férfiak és a nők területei általában átfedik egymást, és a páros párok és az almok nagyon erős családi kötelékek. Tény, hogy a szülők még a felnőttkor elérése után is szoros kapcsolatot tartanak a készleteikkel. A rendkívül sűrű szőrme által nyújtott melegség és a hótalphoz hasonló nagy mancsok miatt, amelyek lehetővé teszik a hó és a fagyott terep hatékony lefedését, nem hibernálnak, és a téli hónapokban nagyon aktívak maradnak.

Reprodukció

Az uralkodó férfiak élethosszig tartó párosodást alakítanak ki két vagy három női partnerrel, akiket a tenyésztési szezonban tartanak, míg a többi férfit teljesen hiányzik a saját társuk. A párzási időszak jellemzően a nyár folyamán megy végbe, bár az embriót nem fejlesztik a tél elejéig, mivel az embrió "késleltetett" beültetésének mechanizmusa "Embryonic diapause" néven ismert folyamatban van. A 30-50 napos terhességi időszakot követően az impregnált nőstények a kora tavasszal két vagy három készletből álló almát szülnek be, amelyek biztonságot és hideg időjárású puffert biztosítanak. A szettek tiszta fehérek, és csukott szemmel. A születés után a wolverines gyorsan fejlődik, az első éven belül érett méretet ér el.

Ajánlott

Legnagyobb nemzeti parkok, tartalékok és védett területek a Földön
2019
A világ legnagyobb országosztályai
2019
Ki volt a 10. elnök?
2019