West Indian Manatee: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A Nyugat-indiai Manatee egy nagy víziállat, amely átlagosan megközelítőleg 10 méter hosszú, és felnőttkorban 800–1200 kiló. Ezek kemény, ráncos, barna-szürke bőrrel vannak borítva, amely a sárgarépát a manátusok számára lehetővé teszi a víz nyomásának változásának kimutatására. A manatee mozdulatait rövid békák és egy lapát alakú farok vezérlik, segítve őket egy nomád életmódban, amely akár ötven évig is tarthat. Az általuk fogyasztott növények nagyon nagy mennyisége a manátot a gáz kibocsátásához vezet, ami különösen nagy lendületet ad. A manátok szelíd, lassú állatok, 4 órás sebességgel úsznak. Életük nagy részét töltik, legalábbis amikor nem utazik nomád migrációban, evés és pihenés felfüggesztve a vízben vagy a folyók és tavak alján.

Diéta

A manatee a víz alá nyúlhat akár 12 percig a növények táplálására. Minden nap 5-8 órát eszik, testtömegük tíz-tizenöt százaléka naponta fogyasztható, rendkívül szokatlan fogai felhasználásával, amelyek evolúciós jellemzőik közül az egyik legérdekesebbek. A nyugat-indiai manatee rágja a "menetelő molárokat", amelyeket folyamatosan cserélnek. Az új fogak a száj hátsó részén kezdődnek, és lefelé haladnak, amikor előre haladnak, és végül kiszorulnak, amikor egy másik készlet készen áll arra, hogy beleharapjon a táplálékukat alkotó homokos és szálas növényekbe.

Élőhely és tartomány

A méretük miatt nagyon agilisak és képesek mindenféle játékos ugrást és tekercset végrehajtani a vízben, amikor a hangulatuk arra készteti őket. Nyugat-indiai manáták nagyon széles körben utaznak, a Karib-térségtől a Mexikói-öbölig és az Egyesült Államok Atlanti-óceán partjainál, északra, Virginia-ig északra és Dél-Amerika északkeleti és közép-keleti vizei között. . Egyformán könnyedén és váratlan kegyelemmel mozognak édesvízi, sós és sósvízi környezetükben. A téli és nyári táplálkozási területek közötti nagy távolságok utazásánál a folyó szájába, öblökbe és öblökbe gyűlnek össze. A meleg források körül hideg időben és melegvizet kibocsátó erőművekben találhatók.

Viselkedés

A manátáknak nincsenek ismert ellenségei az állatvilágban. Egy bátor lény, még az aligátorok is adhatnak utat a manatee gyengéd dudorának. A manátusok egymással kommunikálnak víz alatti hangok kibocsátásával, amelyeket egy sor csengőhangként rögzítettek, amellyel az anya állandó kapcsolatot tart fenn a borjaival. A múltban a lámpákban és a csontokban használt zsírokért vadászották őket az állítólagos orvosi célokra, ezért védett fajtává váltak, és „sebezhetőnek” minősülnek. Az alacsony reprodukciós ráták, az erőművek bezárása és a melegvízi élőhelyek elvesztése veszélyezteti a manátákat. Mindazonáltal a túlélés legnagyobb veszélye a gyorsan mozgó motorcsónakok, amelyek évente sok fajtörzset csapnak le és ölnek.

Reprodukció

A női nyugati indián manatee 9 éves korában érik el a szexuális érettséget. Ettől az időponttól kezdve a férfiak rajzaival rendszeresen behatolhat, és sokféle tenyésztő partneret vehet belőlük. Terhességi ideje körülbelül 13 hónap, a borjak az év bármelyik szakaszában, minden környezetben, és átlagosan két-öt évente születnek anya esetén. A borjak körülbelül három percig ápolják a vizet, az anyukájuk mögött elhelyezkedő mellbimbóból. Az elválasztás után néhány hét múlva megkezdik a növények elfogyasztását. Csak egy másik testvér újszülött megérkezése után egy borjú teljesen megszünteti az anyjától való függőségét.

Ajánlott

Mi az a Blood Moon?
2019
Mi az a gyökér?
2019
Legmagasabb hegyek Indiában
2019