A vöröspandák népessége: fontos tények és számok

A vörös panda a Musteloidea szupercsaládhoz tartozik, amely a mosómedve, a tenyésztés és a skunks, de ez az egyetlen faj a saját családjában, az Ailuridae-ban. A vörös panda Kína, Nepál, India, Mianmar és Bhután délkeleti régióiban található. Ez a faj a Himalája hegység keleti részén található, ahol az erdős élőhelyeket részesíti előnyben. Két alfajra oszlik: Styan vörös panda és a nyugati vörös panda.

Ez az emlős könnyen azonosítható rozsdás vöröses színű szőrme, fehér gyűrűs farka és fehér arcjelzéssel. Ez 20 és 25 hüvelyk közötti hosszúságú, és 11-23 hüvelykes farokkal rendelkezik. A férfiak valamivel nagyobbak, mint a nőstények, átlagos testsúlyuk 8, 2 és 13, 7 font között van, míg a nők súlya 6, 6 és 13, 2 font között van. A vörös panda diéta főleg bambuszból áll, bár ismert, hogy rovarokat, madarakat és tojást is fogyasztanak.

Védelmi állapot és fenyegetések

Az elmúlt 18 évben, amely a vörös panda életében 3 generációnak felel meg, ennek a fajnak a lakossága körülbelül 50% -kal csökkent. Ez a jelentős veszteség és az a tény, hogy a lakosság várhatóan tovább csökken, a vörös panda a veszélyeztetettként szerepel a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) Vörös jegyzékében.

Ezt a fajot számos tényező fenyegeti, köztük az erdőirtás, az élőhelyek lebomlása, az orvvadászat és a betegségek. Az élőhely-veszteség lassabb ütemben fordult elő, mint a népességveszteség, becslések szerint az elmúlt 18 évben mintegy 25% -os csökkenés következett be. Jelenleg mintegy 55 000 négyzetkilométernyi földterület áll rendelkezésre a vörös panda számára, töredezett élőhelyeken. Csak a terület felét foglalja el. Mivel élőhelye széttöredezett, az elsődleges élelmiszerforrása egyre nehezebbé válik. Emellett az orvvadászat növekszik, mivel a piros panda egyre népszerűbbé vált az illegális állat-kereskedelemben. Ez a faj is értékes és megöli az értékes bundáját.

Egy másik súlyos fenyegetés a vörös panda előtt a betegség. Ez a faj nagy valószínűséggel képes a kutyafogyasztásra a vakcinálás után is. Ez a betegség különösen halálos a vörös panda számára. Nemrégiben nőtt a betegség elkapásának kockázata, mert az emberek a vörös panda élőhelyét mezőgazdasági vagy vadászati ​​célokra sértik, és kutyákkal fertőzött kutyákat hoznak magukkal.

Vörös Panda népesség a vadon

A jelenlegi piros panda lakosságot nehéz megbecsülni, és 2500-tól 20 000-ig terjedhet. Mint már említettük, ezek a piros pandák több országban is elterjedtek.

Kína például az összes piros panda élőhelyének több mint 42% -át teszi ki, és 1999-től 3 000 és 7000 között van egy piros panda lakossága.

Indiában a lakosság száma 5000 és 6000 között van. Ezek a piros pandák 20 védett terület között élnek, köztük Singalila Nemzeti Park, Khangchendzonga Nemzeti Park és Namdapha Nemzeti Park.

Úgy gondolják, hogy Nepálnak csak egy pár száz lakosa van, amelyek több védett területen oszlanak meg, köztük az Annapurna Természetvédelmi Terület, a Sagarmatha Nemzeti Park, a Rara Nemzeti Park és a Kanchenjunga természetvédelmi terület.

Bhután és Mianmar esetében nem áll rendelkezésre népességbecslés. Bhutánban a kutatók úgy vélik, hogy a piros panda meglehetősen gyakori a 7 874 láb és a 12139 méter tengerszint feletti magasság között. A vörös panda megtalálható Mianmarban az egész Kachin tartományban, Majed-hegységben, az Emaw Bum régióban, a Hkakaborazi Nemzeti Parkban és a Hponkanrazi Vadvédelmi Területen.

Ajánlott

Ki a legjobb katonai világ?
2019
Elindítja az országokat, ahol a legtöbb kereskedelmi hely van
2019
A legnagyobb városok Mexikóban
2019