A Szürke Farkas: Észak-Amerika állatai

Mi a szürke farkas?

A szürke farkas ( Canis lupus ) a család legnagyobb tagja, amelyhez a közös kutya tartozik, Canidae . A Canis nemzetség egy latin szó, amely „kutyát” jelent, és a latin szó, a „farkas”. Az angol nyelvre fordított latin osztályozás „kutyafarkas” lesz. A „szürke” elnevezést az összes kutya alpopuláció leírására használjuk, bár a szürke szín nem lehet domináns színe a tagok között. A szürke farkasok tipikus szemfogak, hosszú, bozontos farokkal, amelyek gyakran fekete színűek. A szőrzet színe általában szürke és barna keveréke, egyedi arcjelzéssel. A szín nagyon eltérő lehet, fehértől barnaig, sőt feketeig is. A szürke farkasok nagyok és nehézek, szemben a szoros vadon élő unokatestvérével, a Coyotéval, vagy az „Arany Jackal” -kal. A szürke farkas lábai általában hosszabbak, mint más szemfogaké, ami lehetővé teszi számukra, hogy könnyebben leküzdjék a mély hóot. A szürke farkas alfajaitól függően nagyságuk nagymértékben eltérő mindkét nemnél. A tipikus tartományban a női szürke farkasok 40 és 120 font között mozognak, és 4-6 láb hosszúak. A felnőtt férfiak kissé nehezebbek, 5-6, 5 méter hosszúak. Magasságuk a vállon, mind a négy lábon állva, 28 és 30 hüvelyk között mozog.

Mit esznek a szürke farkasok?

A szürke farkasok ragadozók, és gyakran táplálkoznak a zsákmányok kizsákmányolásával vagy ellopásával más ragadozóktól. Érdekesebbek a nagy kócsag emlősök, például a szarvas, a bölény vagy a jávorszarvas, de a kisebb állatok vadászata is megtalálható. Lenyűgözően, egy felnőtt étkezés közben akár 20 fontot is enni tud. Egy állatkertben a farkasokat gyakran kutyákkal vagy húsdarabokkal etetik.

Hol élnek a szürke farkasok?

A Nemzetközi Farkas Központ szerint az alaszkai szürke farkasok becsült népessége 7000 és 11 200 között van, mintegy 3 700 körül a Nagy-tavak régiójában, és mintegy 1, 675 az északi sziklákon. A szürke farkas populáció ezekben a régiókban stabil maradt, mivel a kormány megpróbálta megvédeni őket. A Szürke Farkát az Egyesült Államok hal- és vadvilági szolgálatai veszélyeztetett fajként osztályozzák, főként a környezeti változások és az emberi beavatkozások egyéb következményei miatt. Az a hit, hogy a farkasok veszélyesek az emberre, az egyik fenyegetés, amellyel ezek a fajok szembesülnek. Ez a félelem és félreértés nagy fenyegetést jelent a farkasokra, mivel az emberek gyakran megölik őket megalapozatlan félelmekből. A farkas életének leggyakoribb veszélye a lakott területeken az a konfliktus az emberekkel, akik megölik az állatukat, ami gyakran azt eredményezi, hogy a gazdálkodók és a farmerek vadásznak és csapdába esnek.

Hogyan élnek a Szürke Farkasok?

A szürke farkasok nagymértékben alkalmazkodnak a legtöbb élőhelyhez, legyen az sarkvidéki tundra, erdők, gyepek vagy sivatagok. Jól árulnak, ha rengeteg hó van, ami olyan állapot, amely elősegíti a zsákmányt. Az őszi és tavaszi időszakokban sokkal aktívabbak, és gyakrabban hajlamosak a szabadban feküdni.

Hogyan reprodukálják a szürke farkasokat?

A szürke farkas jellemzően monogám, és egy párosított pár együtt marad az életben, kivéve, ha a másik társ meghal. Észak-Amerikában általában január végétől márciusig terjednek. A szürke farkasok általában terhesek körülbelül 62-75 napig, és alomnál 4-6 kölyköt szülnek. Az újszülött kölykök vakok és siketek születnek, és a csomag a 10 hónapos korig tartó gondoskodik a kölykökről. Ebben az időben általában eléggé agilisak ahhoz, hogy gondoskodjanak magukról és meneküljenek a veszélytől.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019