Roadrunner tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A Roadrunner (a Geococcyx californianus nevű latin) egy nagy, fekete-fehér foltos földi madár. Erős lábai vannak, amelyek lehetővé teszik a gyorsan futó képességeket, egy hosszú, fehér végű farkát és egy túlméretezett számlát. Roadrunners hosszúsága 20 és 24 hüvelyk között van a farok csúcsától a gerendák végéig. A kakukk család tagjaként két előremutató és 2 hátrafelé mutató lábujjjal azonosítható. Ezek a lábujjak barnaek és halvány aranyfoltok. Felső testük többnyire barna, míg a Roadrunners nyakának és felső mellének fehér.

Diéta

A roadrunner egy opportunista mindenevő. Az étrend általában rovarokból áll, mint például a szöcske, a tücskök, a hernyók és a bogarak, a kis hüllők, mint például a gyíkok és a kígyók, a rágcsálók és más kis emlősök, valamint a pókok, skorpiók, centipedesek, csigák, kis madarak és tojás. Jó mennyiségű zöldségterméket kapnak a gulleteiken is, beleértve a gyümölcsöket, a magokat és a szamacsokat. A Roadrunner általában a földön táplálkozik, és vadászat közben meglepetésnek vetik alá a zsákmányt a fedél alatt. A roadrunners ugrálhat a levegőbe, hogy elkapjon a rovarokat, és nagyon jó a halál elleni zsákmányt a földre. Mert olyan gyorsan tudnak futni, hogy a rattlesnakes dartozása után is zsákmányolnak.

Élőhely és tartomány

A közúti járókelők leggyakrabban az Egyesült Államok délnyugati részén, Mexikóban és Közép-Amerikában találhatók. A leggyakrabban az Egyesült Államokban találkoznak Utah, Colorado és Oklahoma államokban. Nyílt, sík, vagy elsöprő terepen hajlamosak, ritkán fedve, a különböző sivatagi bozótokra korlátozva. A sivatagi környezethez való alkalmazkodásuk és az emberi tevékenységek általános hiánya miatt az úttörők nem tekinthetők veszélyeztetettnek vagy veszélyeztetettnek, ugyanakkor egyes területeken az élőhelyüket megfertőzték.

Viselkedés

Nem sok társadalom, a Roadrunners általában egyedül vagy párban él. A párok gyakran hosszú időn át egyetlen területet foglalnak el. Húsevő szokásaik általában segítenek egy nagyon nedves élelmiszer nagy mennyiségének összegyűjtésében, ami segít hidratált állapotban tartani, és a kiürítés előtt visszanyeri a vizet is. jól. Ezen túlmenően képesek az étkezésükben lévő felesleges só eltávolítására az orrmirigyekből. Mivel akár 20 mérföldnyi órát is képesek futni, nagyon jó ragadozók, és könnyen el tudnak menekülni más ragadozóktól, akár futás, akár repülés közben. Ismert, hogy gyors, énekelt csengőhangokat készítenek a csőrükkel.

Reprodukció

Az úttörők tenyésztő párjai monogámok, és együtt élnek egész életük során. Egy férfi megpróbál egy nőstényt megnyerni egy udvari megjelenítés útján, amelynek során a férfi íjak és felvonulások a potenciális társai előtt, a fejével és a szárnyakkal és a farokkal csökkentek. A szaporodási szezon tavasszal nyár közepéig tart. A nőstények fészkekben fészkelnek tojásokat, amelyek gyakran botokból állnak, és magas fákban helyezkednek el. A tojásuk általában fehér. Minden egyes tengelykapcsoló általában 2-6 tojást tartalmaz. A keltetés aszinkron, és mindkét szülő felváltva veszi be a fészkeket és táplálja a keltetőket.

Ajánlott

Mit jelentenek a francia zászló színei?
2019
Mi a forrás a Volga folyó?
2019
Hol található a kelet-szibériai tenger?
2019