Pygmy Rabbit Tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A kiskutyák (Brachylagus idahoensis) a legkisebbek Észak-Amerikában, 23, 5 és 29, 5 centiméter (9, 2-11, 6 hüvelyk) méretűek és 398 és 462 gramm közötti súlyok (0, 88-1, 02 font). E faj felnőtt felnőttei általában nagyobbak, mint a férfiak. Ezeket a nyulakat gyakran összekeverik a fiatalkori gyümölcseivel, mivel mindkettő hasonló megjelenésű. Ugyanakkor a fehér szőrzet hiányában a Pygmy nyulak egyenletesen barna farka segít abban, hogy megkülönböztessék őket az élőhelyükben lévő hasonló kinézetű fajoktól. Mivel a kis farkuk teljesen összeolvad a testük árnyalataival, ezek a nyulak gyakran szédülnek. Ezeknek az állatoknak az egyedülálló azonosító jellemzői közé tartozik egy halvány, bolyhos színű jelölés ezen pygmy nyulak fülén.

Diéta

Annak ellenére, hogy a sagebrush növényi vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek mérgezőek lehetnek, és csak néhány állat merik táplálkozni rajta, a nyálkás nyúl szinte teljesen attól függ, hogy az élelmiszer-forrás. Táplálékának 99% -a és nyáron a táplálkozás 50% -a sagebrush. Télen, amikor a hó a föld nagy részét borítja, és a fehér borítóba borítja a sagebrushot, a pigmeus nyulak alagutakat ásnak a hó alatt, hogy elérjék az előnyös élelmiszerforrást. Ezek az alagutak gyakran meghosszabbítják a különféle zsályanövekedések közötti távolságokat.

Élőhely és tartomány

Mivel a sagebrush az étrendjük nagy részét teszi ki, a pygmy nyulak sűrű sárkánynövekedéssel rendelkeznek. A mexikói vulkán nyúl mellett az egyetlen más Leporids faj Észak-Amerikában is, amely saját magját őrzi egy lakóhelyhez. Ezeknek az apró állatoknak laza, mély talajra van szükségük, hogy ásni tudják a földeket. Bizonyos esetekben használhatják az elhagyott állatokat, akik korábban elhullottak. Ezek a nyulak a nyugati Egyesült Államok, köztük a Nagy-medence és a szomszédos hegyvonulatok sagebrush steppe ökoszisztémáiban virágoznak. Ezeknek az állatoknak a legnagyobb veszélye az, hogy a túlélésüktől függ a sagebrushtól. A szarvasmarhák növekedése a mezőgazdasági célú és egyéb kizsákmányoló emberi tevékenységekhez, valamint a vadon élő állatfajok vaddisznóinak és túlzott legeltetésének veszélye fenyeget, hogy megszüntesse az élőhelyeket és a táplálékforrásokat.

Viselkedés

A pigmeus nyulak általában hajnalban és alkonyatkor a legaktívabbak. Ez a viselkedési minta valószínűleg adaptáció a túlélésre, mivel a ragadozók a legkevésbé valószínű, hogy aktívak a nap ilyen időszakaiban. Télen a nyulak alkonyatkor aktívabbak, mint hajnalban. Mivel ezek az állatok ásni kezdnek, mind a felszíni, mind a föld alatti tevékenységeket végzik. Télen a pigmeus nyulak mozgása a föld felett elsősorban az általuk ásott hó alagutakkal való utazásra korlátozódik. Ezeknek a nyulaknak a földalatti tevékenységét nehéz megfigyelni, és mint ilyeneket még alaposan meg kell vizsgálni.

Reprodukció

A pigmeus nyulak körülbelül egy éves korban kezdik a párzást. Tenyészidőszakuk nagyon rövid ideig tart, csak 2-3 hónapig, tavasszal vagy nyár elején. Ezeknek a nyulaknak a terhességi idejét a kutatóknak még egyértelműen meg kell határozniuk. A tudományos jelentések szerint Idahóban évente legfeljebb három alom születik, és mindegyik alomról hat fiatal születik. Az év őszén született alomról nincsenek jelentések. A fiatalkorúak nagyon érzékenyek a halálozásra a születés időpontjától egészen az öt hetes korig. Ezzel párhuzamosan a felnőtt páros nyulak halálozási aránya télen és kora tavasszal a legmagasabb.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019