Pygmy Hippo Tények: Afrika állatai

Fizikai leírás

A szivacsos víziló egy kisebb változata a legismertebb közönséges vízilónak, mindkettő a Hippopotamidae családhoz tartozik. Tartalmaz egy hordó alakú testet, és a bőr színe fekete-barna vagy szürkés lila. A szivárgó vízilónak van egy széles csípője, és rövid lábas. A lábujjait elválasztják, és éles körmökkel rendelkeznek, és a metszéspontja és a szemfogai hasonlítanak. Érett állapotban a pügmikus víziló magassága a vállakon 31, 5 és 39, 4 hüvelyk (80-100 centiméter) között van, súlya 353 és 595 font között (160-270 kg). A testtől a fejtől a farokig terjedő hossza (150-175 cm) 59, 1 és 68, 9 hüvelyk között van, és egy nyolc hüvelykes (20 cm-es) farok van.

Diéta

A pigmeus víziló növényevő. Étrendjét számos gyógynövény, széles levelű növények, füvek, félvízi növények, forbs, gumók, gyökerek, üledékek, páfrányok és bukott gyümölcsök alkotják. A késő délutáni órákban a nyálkás víziló elkezd táplálkozni, és éjfélig tette az erdő körül. Lehet állni a hátsó lábain, hogy elérje a magas növényzetet. A szivacsos víziló ajkai ügyesek, és a fogak használata nélkül is megragadhatják a gyümölcsöt. Bár különféle vízi növényeket eszik, jobban kedvelik az ételeket a földön. Habár a kérődzőkééhez hasonló, többkamrás gyomra van, nem rágja meg a saját szemét.

Élőhely és tartomány

A pigmeus víziló Nyugat-Afrikában őshonos. Nevezetesen olyan országokban él, mint Libéria és kisebb mértékben Sierra Leone, Guinea és Elefántcsontpart. Az esőerdők, a mocsarak és a víztükrök és a patakok olyan helyeken találhatók, ahol a szivárványos víziló általában megtalálható. Azonban kevésbé vízi, mint a közös víziló, és több időt tölt a földön. Szerint a A Nemzetközi Természetvédelmi Világszervezet (IUCN) Vöröslista-jelentés, a Pygmy Hippo a "veszélyeztetett" fajok közé sorolható. A londoni Zoológiai Társaság jelentése szerint számuk csökkenése elsősorban az emberi fakitermelésből, bányászatból és mezőgazdasági tevékenységből eredő bűbáj- és élőhelyveszteségekre vezethető vissza.

Viselkedés

A pigmeus víziló egyedülálló a természetben, kivéve a fiatalok tenyésztését vagy emelését. Szégyenlős és nem védi a területét, hanem jellemzően szembesül. Esetenként kis családi csoportokban fognak ölelni. Egy nőstény hippó hippójának otthoni területe körülbelül 100 és 150 hektár, míg egy férfi körülbelül 400 hektáros. Ezek az állatok más vízilovak által használt utak mentén haladnak, és ezeket az útvonalakat a trágyával jelölik. Evés közben a húsvéti víziló a növényzetre rúg, és így akár 150 méterre is hallható. A leopárdok a főpajzsok fő természetes ragadozói.

Reprodukció

A pigmeus víziló 3 és 5 éves kor között éri el a szexuális érettséget. A hímivarú hippó a szexuális érett nőt megismételni, és partnerséget alkot. A pár a földön vagy a vízen találkozik, és akár 4-szer is kopulálhat, ha egy nő "hő". Terhességük 180 és 210 nap között tart, és a nőstény egyetlen borjún születik. Ez a borjú kb. 10 és 14 font között van (4, 5-6, 5 kg), és ha a termesztés 10, 6-2, 2 uncia (300-600 gramm) naponta nyerhet. A pigmeus víziló várható élettartama 30 és 50 év között van.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019