Prairie csirke tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A nagyobb Prairie Chicken ( Tympanuchus cupido ), más néven Pinnated Groose vagy Boomer, egyáltalán nem igazi csirke. Míg a közös csirkékhez hasonlóan, a családi Phasianidae-ban van, a Prairie Chicken valóban szorosabban kapcsolódik bizonyos fajtákhoz. Ezek a nagy madarak Észak-Amerikában őshonosak, és ma is gyakran megtalálhatók a vadon élő állatokban. Barna vagy szürke csirke madár, és sokkal nagyobb méretűek, mint a tenyésztett csirkék. Prairie csirkék nyirkosak és kerekek, egy kis farukuk, amely egyenesen áll, és a farka általában sötétkék színű.

Diéta

Ezek a madarak, amelyek sok állatnak és embernek egyaránt táplálékként szolgáltak, maguk is növényevőek. A Prairie Chickens elsődleges élelmiszerforrásai közé tartoznak a kis szemek, például a búza, a szójabab, a milo (cirok) és a kukorica. Ők is ünnepelni fogják a földön található magokat a prérákon, valamint a különböző növények levelein. Minden egyes madár több mérföldet tud utazni egy időben a táplálkozási helyek keresésére. Ilyen esetekben a madarak hajnalban repülnek, csak azért, hogy visszatérjenek a naplemente közelében lévő házukba.

Élőhely és tartomány

Ahogy a nevük is jelzi, a Prairie Chickens az amerikai középnyugati és az északi és a középső síkságon átnyúló préri mezőkön, minden irányban Kanadától Mexikóig terjed. Szintén Texas, Oklahoma és Mexikó egyes részein egy „Prairie Chicken” nevű fajta található. Ezek a Prairie síkságok tökéletesek a Prairie csirkék számára, mivel tökéletes tenyésztési területeket biztosítanak, és kedvelt élelmiszerellátásuk jellemzően bőséges. Prairie csirkék a közelmúltban hanyatlottak, hiszen a lakóhelyeik és a külvárosok sok otthonukba kerültek.

Viselkedés

A Prairie csirkék borotvák, és a füves területeket hosszú távú látásukkal fésülik. A férfi Prairie csirkék a legismertebbek egyedülálló, nyúló, párosodó állásaik miatt. A táncuk megteremti a társadalmi rangot, amelyet az adott férfi által mutatott agresszió szintjén ítélnek meg. Minél agresszívabb a férfi, annál dominánsabbá válik. Ez általában azt is jelenti, hogy ezek a domináns préri csirkék nagyobb eséllyel rendelkeznek a vérvonaluk reprodukálására és folytatására.

Reprodukció

Amikor a nőstény préri csirke termékeny, a férfiak feszes párzási táncot hajtanak végre. A férfiak egy közös terepen találkoznak (általában egy takarmányozási területen), amelyet "lek" -nek neveznek, ahol a tollakat összezavarják, és felemelik a fülüket. A férfiak ezután a nyakuk oldalán fekvő narancssárga zsákot felfújják, és egy mély lángoló nyögést bocsátanak ki. Ez a „tánc” vonzza a nőstényeket, és a legjobb „előadók” jutalmazzák a lehetőséget, hogy párosodjanak. Amikor egy nő kiválasztja a férfit, akkor a lek-ben fognak párosodni. Amikor elkészült, a nő visszatér a fészkelőhelyére. Egy női préri csirke vastag növényzetbe építi a fészket, ami bélést és depressziót hoz létre a talajban, és megnehezíti a ragadozók számára, hogy meglátják és megragadják őt és a tojásait. Egy átlagos nőstény akár 12 tojást is elhelyezhet, és ezek a tojások körülbelül 25 napos inkubálás után keltek. A madarak nagyon nagy keltési arányban vannak, 73% és 93% között. Mindezek ellenére mindössze 22% és 65% között marad a túlélés az érett felnőttekké.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019