Pocket Gopher tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A zsebgömb egy ívelt, farkú rágcsáló, kis fülekkel és szemekkel. Szőrme színe az árnyéktól a halványbarnatól a majdnem hófehérig terjed. A zseb-gofereknek hosszú, ívelt karmai vannak az arányosan nagy elülső végtagjaiknál, és éles, ívelt metszők. A zsebgömb ajkai közel állnak kiálló kiálló fogakhoz. A felnőttek mérete 5 és 14 hüvelyk között mozog, és jellemzően körülbelül 2 font súlyt érnek el a fizikai érlelés csúcsán. A nevének "zseb" része a két szőrzetű, arccal ellátott zsebéből származik, a szájuk mindkét oldalán nyílásokkal. A Nebraska Egyetem szerint az Egyesült Államokban 13 zsebgopher fajtája van.

Diéta

A zsebgopher csak növényi árat fogyaszt, beleértve a gyökereket, izzókat, rizóma füvet, cserjéket, a növények húsos részeit, a leveleket és a növényi szárakat. A havas környezetben, ahol korlátozott a növényzet, még a fa kérgét is megrágja. Az általuk fogyasztott élő növényzet elegendő nedvességet biztosít, így a pocket gophereknek nem kell más vízforrások. A zsebgopher bemetszésű fogai soha nem hagyják abba a növekedést, hogy feltöltsék azokat, amelyek a rágáskor eltörnek. Lágyított pálca van, valamint a kemény növényzet csiszolására szolgáló premolárok. Pocket gophers burrow, hogy táplálja a gyökerek, vagy jelennek meg, hogy táplálja a felszíni növényzet. Az alulról lefelé a gyökerekből is levehetik a növényeket, hogy belekerüljenek, és a föld feletti ragadozóktól elrejtve maradjanak.

Élőhely és tartomány

A zsebgopher ideális élőhelye egy laza, homokos talajjal és sok ehető növényfedél, mint például a gyepek és a termőföldek. Ők is élhetnek alacsony part menti régiókban, sziklás élőhelyeken és fényes textúrájú talajokban, amelyek élénkek a gyógynövényekkel. Az Egyesült Államokban az amerikai hal- és vadvilági szolgálat szerint Washingtonban, Nyugat-Oregonban és Észak-Kaliforniában a legelterjedtebbek a zsebgazdák. Az Egyesült Államokban a Mazama alfaj a legveszélyeztetettebb, mivel természetes élőhelye elvesztette az urbanizációt. 2012-ben a Biológiai Sokféleség Központja beszámolója szerint a Mazama alfajok közül csak 757 tag maradt.

Viselkedés

A Koppenhágai Egyetem szerint a zsebgólya 200 és 2 000 négyzetméter közötti átmérőjű burrows-ban él. A barázdák, ahol egy zseb-gopher utazik, általában 6–12 cm mélységben alagutak, míg az élelmiszer-áruházak körülbelül 6 méter mélyek. A zseb-goferek tömítenék a hornyaik nyílásait a földes dugókkal, amelyek kiürülnek a felszínre. A zseb gopher aktív lehet a nap bármely órájában. Egyedül élnek a bordáikban, kivéve a fiatalokat gondozó nők esetében. A szagukat használják az étel elhelyezésére, és egy nőnek 3 pár mellbimbója van a csecsemők táplálására.

Reprodukció

A zsebgopher egy magányos rágcsáló, és általában gyakran csak egy másik tagjával társul a párzás során. Pocket gophers fajta február és április között, és a fiatalok születnek föld alatt a fészkelő kamrák. A terhességi időszak becslések szerint körülbelül egy hónapig tart, a Kansas Egyetem tanulmánya szerint. Egy női zseb gopher 4 fiatalot szül minden átlagos alomban. A fiatalok szőrtelenek, rózsaszínűek, és születésükkor ráncosak, és a szemük és a fülük zárva vannak. Ezután szoptatják az anyjukat, amíg elválasztják. Miután a szemek nyitva voltak, elválasztották, és csak néhány hét múlva eloszlanak az anyukák fészkéből, hogy egyedül kezdhessék. A zseb-goferek körülbelül egy év múlva érik el a szexuális érettséget.

Ajánlott

Malajzia kultúrája
2019
A legkevésbé hozzáférhető privát hitelintézeti lefedettség országonként
2019
Grönland ország?
2019