Pingvin császár tények: Antarktisz állatok

Fizikai leírás

A császár pingvin, vagy a binomiális nevét használó ptenodytes forsteri a pingvinek legnehezebb és legmagasabb. Mind a hím, mind a nőstény azonos a tollazatban és a test méretében - a 48 hüvelyk magasságában növekszik, és 49 és 99 kiló közötti. Minden pingvinnek van egy korszerű teste, és nem tudnak repülni. A császár pingvinek egyszerűsített testei az úszást segítik. A nyelvük hátrafelé néző rúdjai vannak annak érdekében, hogy zsákmányukat ne lehessen elkapni. Sötét tollazatuk az Antarktiszi nyár folyamán barnare változik. A molting ebben a fajban elég gyors, körülbelül 34 napot vesz igénybe.

Diéta

A császár pingvinek főként halakon étkeznek, bár más tengeri lényekből, mint például a krillből, a lábasfejűekből és a rákfélékből is, ünnepeket szerveznek. Vadászat közben a fajok közel 20 percet tudnak elmerülni körülbelül 535 méter mélységben. A pingvin fajok sajátos kiigazításokkal rendelkeznek, amelyek segítenek a víz alatti túlélésében. Ezek közé tartozik az egyedülállóan strukturált hemoglobin, a barotraumák csökkentésére szolgáló szilárd csontok, a különböző test szervek kevésbé lényeges funkcióinak leállítása, valamint a tollak lelapítása megakadályozza a hőveszteséget.

Élőhely és tartomány

Körülbelül 17–20 pingvin faj van, attól függően, hogy melyik természetes tudós kérte. A kihalt fajok száma kétségtelenül még vitatottabb vita. A császár pingvinek globális populációja 2009-ben 595 ezer felnőtt madár volt, és 46 Antik-sarkon és az Antarktiszi régióban elterjedt telepek voltak, és az Antarktiszi körtől északra 35% -kal éltek. Sajnos, a császár pingvin átkerül a „legkevésbé aggodalomra okot adó” fajtából a „Természetvédelmi Világ Unió” 2012-ben „veszélyeztetett” státuszává. A csökkenő népesség fő oka az éghajlatváltozás, a csökkent az élelmiszerek és az élőhelyek megsemmisítése, valamint a betegségekkel való fertőzés.

Viselkedés

A császár pingvinek nem rendelkeznek fix fészkekkel, mint a legtöbb más madár. Mint ilyenek, énekes hívásokat kezdeményeznek, hogy azonosítsák a csajukat és a partnereiket. Az összes madárfaj közül ezek a pingvinek a leghidegebb környezetben élnek, ahol a hőmérséklet -40 Celsius fok. Mint ilyen, tolluk segít megőrizni ezekben a hideg környezetben a testhő elvesztésének megakadályozásával. A testük is képes hatékonyan elvégezni a termoregulációt, fenntartva a testhőmérsékletet anélkül, hogy más fontos anyagcsere-folyamatokat zavarna.

Reprodukció

Császár pingvinek párosodnak az Antarktisz télen. Ezekről a pingvinekről ismert, hogy akár 120 km-es tenyésztő telepeket keresnek. A nőstény egyetlen tojást hoz létre, amelyet főleg a férfi kollégája inkubál, miközben táplálkozik. A két szülő felváltva gondoskodik az újonnan kikelt csajról. Bár a pingvin tipikus élettartama 20 év a vadonban, egyesek akár 50 évig is élhetnek. A túlélési esélyeket az átlagos császár pingvin születése után 95% -ra becsülték, körülbelül 1% -uk 50 évig él.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019