Osprey Tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

Az Ospreys, vagy a Pandion haliaetus halat eszik, nagy méretű és látványos megjelenéssel. Ennek a madárnak a mérete általában 21 és 23 hüvelyk (54 és 58 centiméter) között mozog, körülbelül 2, 3-3 kg (1, 2-1, 4 kg) súlyú, a szárnyak kb. ). Ennek a madárfajnak a hátsó részei, beleértve a hátsó és a felső szárnyburkolatokat is, mély, csokoládébarna színűek, míg a ventrális részük elsősorban fehér. Mellei fehérek, barnaek. Az Ospreys koronái és homlokai többnyire fehérek, sötét szemű vonal fut a szem körül, és a nyak oldalaira nyúlik. A madár íriszek színe sárgás, halványkék, átlátszó, szaggatott membrán. Annak ellenére, hogy az Ospreys-i nemek meglehetősen hasonlítanak a megjelenéshez, néhány látható különbség alkalmazható ezek megkülönböztetésére. A felnőtt férfiak általában vékonyabb testükkel és szűkebb szárnyaikkal rendelkeznek, mint a nőknél, a nők általában 15-20% -kal magasabb testtömegeket érnek el, mint a férfiaknak a fizikai érettség elérésekor. A mellen lévő barna csíkok általában sötétebbek és sűrűbbek a nőknél, mint a férfiaknál. E faj fiataljai hasonlóak a felnőttekhez, kivéve az íriszük narancssárga-vörös színét az első években, és a hátsó és a szárnyas borítások pikkelyes megjelenését, melynek megjelenése az első, világos színű bordázott élének köszönhető. tollak, amelyek elvesznek az első téli időszakukra.

Diéta

A tengeri vagy édesvízi halak magukban foglalhatják az oroszlánok oroszlánrészét. Mivel ezek a madarak nem tudnak több mint 0, 5-1, 0 méter mélyen merülni a vízbe, élelmiszerforrásaik elsősorban olyan halakra korlátozódnak, amelyek a sekély vizekben vagy felszíni iskolákban találhatók. A zsákmányuk átlagos mérete 8 és 14 cm között van. Az Ospreys behatoló látása 10-40 méter magas (33–131 láb) víz alatti mozgásokat érzékel a vízfelszín felett. A célpontok megjelölése után a madarak néhány percig a víz fölé mozognak, mielőtt a vízbe merülnek, először lábakkal, hogy megragadják a zsákmányt. Ez a madárfajok természeténél fogva jól megtervezik a ragadozó táplálkozási szokásaikat. A lábujjainak éles spiculái, a hátrafelé néző mérlegekkel és a vízbe merüléssel zárható orrlyukakkal a hatékony ragadozó jól felszerelt ahhoz, hogy könnyen sikerüljön a halak fogására.

Élőhely és tartomány

Ospreys általában gyakori területek sekély halászati ​​területek, vagy mélyebb vizeken, ahol hal iskola közelében a felszínre. A sekély, halakkal töltött vizek, mint például a tavak, a mocsarak, a lagúnák és a folyók kiterjedésű területei ideális élőhelyként szolgálnak e madarak virágzásához. A peregrine falcons után az Ospreys a világ második leggyakoribb ragadozó madárja. Az Antarktisz kivételével minden más kontinens trópusi, szubtrópusi és mérsékelt régióiban találhatók. Nyáron az Ospreys-t Észak-Amerikában, Alaszkától Newfoundlandig és dél felé Floridát és az Öböl-partot találják. Ebben a szezonban Európa minden részén szaporodnak. A téli szezonban az Ospreys a partok mentén Dél-Amerika, Dél- és Délkelet-Ázsia, valamint Észak-Afrika felé vándorol. Ausztráliában ezek a madarak elsődlegesen ülő jelenlétűek, és nincsenek jelentős migrációk. Az arany sasok, kopasz sasok, nagy szarvas baglyok ezeknek a madaraknak a leggyakoribb természetes ragadozói. Az 1950-es évektől az 1970-es évekig az Osprey populációk jelentősen romlottak, mivel a peszticidek elterjedt használatával ezek a madarak mérgeződtek, és a tojáshéjaikat hígították. A káros peszticidek tilalmának szigorú végrehajtása, mint például az 1972-es DDT-tilalom, segített abban, hogy az Osprey lakossága biztonságosabb szintre álljon. Az American Breeding Bird Survey által nyújtott védelmi állapot eredményei biztató növekedést mutattak az Osprey populációkban, ami 1966 és 2010 között évi 2, 5% -os növekedést mutat.

Viselkedés

Az orrok általában magányosak, és tipikusan egyedül vagy kis csoportokban, hat-tízből állnak. Ismert, hogy védik azonnali fészkelőhelyeiket, általában más Ospreys-től, bár nem szigorúan területi jellegűek, különválasztva őket a legtöbb más halatevő madártól. Ezeknek a madaraknak a fészkek védelmére szolgáló légifelvételek meglehetősen gyakoriak, és bizonyos esetekben még intenzívebbé válhatnak. A nyílt területeken, például a fák puszta ágaiban kanyarodnak, és hideg napokon is felmelegedhetnek a földre. A hatchlingsről tudják, hogy agresszíven versenyeznek az élelmiszerforrásokkal szemben, ami gyakran a gyengébb, később kikelt tagjai megszüntetéséhez vezet.

Reprodukció

Úgy találták, hogy az orrok életre kelnek, bár ritkán előfordultak a poliandriák. A tenyészidőszak alatt egy pár férfi és nőstény társ egy 5 hónapos partnerségi időszakba lép, hogy utódaikat emeljék. A fészkeket óvatosan építik a párosodó partnerek botokkal, kompakt alga-, gyep-, szőlő- és egyéb ilyen anyagokkal. A férfiak elsődlegesen részt vesznek az összes ilyen anyag összegyűjtésében, míg a nő a fészket építi. A pár első szezonban épült fészkek általában kicsiek, de mint az egymást követő évek, a fészkek nagyok lehetnek, elég nagyok ahhoz, hogy egy embert is elférjenek. A párosodást követő egy hónapon belül a nőstény 2-4 fehéres tojást, megkülönböztető vöröses-barna színű foltokat helyez el. A tojás keltetése és a fledgelingbe való fizikai fejlődés közötti átlagos idő általában 10 hétig tart.

Ajánlott

Legnagyobb nemzeti parkok, tartalékok és védett területek a Földön
2019
A világ legnagyobb országosztályai
2019
Ki volt a 10. elnök?
2019