Melyek a legnagyobb medvefajok?

A medve egy prémes borjú emlős, amely általában monogám, területi és magányos. A legtöbb az őslakosok, kivéve a jegesmedve, amely a pecséteket táplálja. A világ legnagyobb medvefaja a jegesmedvék, a barna medvék és a látványos medvék.

Mint sok más faj is, a medvék veszélyeztetett fajok. Különböző nemzetközi szervezetek, mint például a Nemzetközi Természetvédelmi Világszervezet (IUCN) és a világ vadvilági alapja (WWF) intézkedéseket tettek az ökoszisztéma megőrzésére és az érintett országok számára, hogy törvényi intézkedéseket hozzanak a medvék védelmére.

7. Malayan Sun Bear - 176 lb

A Malayan napsütései a méz medvéként a nap sugaraihoz hasonlító fehér jelből származnak. Ezek a legkisebbek a 27-80 kilogramm (176 font) súlyú medvefajok közül, és nem haladják meg a 60 cm-t. A testet fekete, sima és sima szőrzet borítja, amelynek kerek mintája a vállától a test többi része felé fut. Hosszú nyelvű, kis fülével és befelé forduló mancsával rendelkezik. A medve gyakori Kínában és Indiában keletre fekvő vastag erdőkben. Éjszakai természetüknél fogva robusztus állkapcsokkal, kenésszaggal és hosszú nyelvvel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy különböző erdei termékeket, például mézet, növényt és kisállatokat esznek. A fiatalok 3-4 évesen érik el a szexuális érettséget. A monogamuszként ismert kocák egy vagy két vak kölyköt szülnek, amelyek körülbelül 18 hónapig szopnak.

6. Óriás Panda - 220 lb

A panda 1961 óta a WWF logójává válik, ezért a panda kínai kincs, és könnyen felismerhető a fekete-fehér szőrme. Egy felnőtt panda súlya 70-125 kg (150-220 kiló) és 2 méter hosszú. A test hideg élőhelye miatt vastag szőrme fedi. Egyedül járnak és területi jellegűek, bár nem hoznak létre állandó fészket. Általában a bambusz növényzetben találhatók, hajnalban és alkonyatkor táplálkoznak. Bár emésztőrendszerrel rendelkezik, amely leginkább növényeket táplál. Alacsonyabb anyagcsere-sebességgel legalább 26 kg bambuszot kell fogyasztani naponta, hogy kiegészítsék az energiát. A pandák négy évig érik el a szexuális érettséget, és a terhességi időtartama 95-160 nap. Egy vagy két cub 90 és 130 gramm közötti súlyt (3-5 uncia) szülnek. A mesterséges termékenyítési erőfeszítések sikeresek voltak.

5. Ázsiai fekete medve - 298 lb

Ázsiában általában az ázsiai fekete medve a hold medve vagy a fehér mellű medve. Egy felnőtt nő súlya legfeljebb 125 kg (276 font), míg a férfiak 200 kg-nál (440 font) nehezebbek lehetnek. Egy felnőtt körülbelül 180 centiméteres, a farok kivételével. A testet fekete szőrzet borítja V-alakú fehér terület a mellkason. Egy másik fehér folt található a torokban és az állban. A fülek hatalmasak és a lábak robusztusak, széles lábakkal. Éjszakai természetük miatt rovarok, rágcsálók és növényi anyagok, főként termeszek, méhek, madarak, gombák és gabonák táplálkoznak. A terhességi időszak 7-8 hónap, ami 1-4 kölyköt eredményez, amely négy napos korban indul. A kocák barlangokban szülnek.

4. Sloth Bear - 310 lb

A csúszós medve rovarirtó medve. Ez dominánsan megtalálható Indiában és Srí Lankán. A csúszós medve hosszú, lazán lógó, bozontos fekete szőrzet a testén, és az arcát körülvevő sörény. A lábak erősek, c-alakú karmokkal. A szája hosszú, hosszú alsó ajkakkal és gyenge fogakkal. Kifejlesztő hangokat hoz létre. Egy felnőtt súlya közel 130 kg (310 font), magassága 2 méter (6 láb). A táplálékuk rovarok, főleg azok a termeszek és hangyák, amelyeket kiváló illatérzetükkel és hozzáféréssel érnek el a sarló alakú karmai ásásukkal, majd a fogaik közötti résen keresztül szívják őket. Néha növényeket táplálnak. A csúszós medve 3 évesen szexuálisan aktívvá válik. A nőstény 210 nap után általában egy földalatti fészekben születik. Egyedülálló jellemzője, hogy a fiatalot az anyja hordozza a hátán.

3. Spectacled Bear - 340 lb

A Spectacled medve csak Dél-Amerika erdőiben található. Úgy hívják őket, mert úgy néz ki, mint egy szemüveges szemüveg. Rövid arcuk van, a szemükön fehér gyűrűkkel szemben, főleg fekete foltú test ellen. A hím kétszer olyan nagy, mint a nőstények, ami azt jelenti, hogy amikor egy felnőtt férfi 200 kilogramm (440 font), a nőstény 100 kg (185 font). Hosszúsága 120-60 cm (47-80 hüvelyk). Rövid, de erős lábuk nagyon gyorsan felkapják a fákat, ahol fészket és alvást építenek. Ez a medve éjszaka és napközben is aktív lehet. Ez egy mindenevő, amely széles körben táplálkozik, például rágcsálók, gyümölcsök, bogyók és levelek. A szexuális érettség 4-7 év között van. Az aktív párzás április és június között tanúskodik, a terhességi időszak öt és fél hónaptól kilenc hónapig terjed. Egy kölyök körülbelül 330 gramm (12 oz) súlyú, 2-3 alom alomnál.

2. Barna medve -1300 lb

A barna medve fajok úszhatnak és futhatnak. A medve egykor Európában bizonyos ritmusokra tanult. A világszerte széles körben megtalálhatók. Egy felnőtt súlya körülbelül 1300 kiló, és 210 cm-re (83 hüvelyk) nőhet. A medvét barna szőrzet borítja, amely télen vastagabb lesz. Lábakkal, éles karmokkal és széles mancsokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy úszni vagy nagyon gyorsan futni tudnak. A természetben élő mindenállat növényi és kisállatokat, rovarokat, sőt halakat is táplál. A testük képes zsírokat tárolni, amelyek segítenek a télen túlélni. A nőstény 6-8 hónapig hordozza a terhességet. Egy alom, többnyire ikrek, súlyuk körülbelül 800 gramm a születéskor.

1. Polar Bear - 1600 font

A jegesmedve az Északi-sarkon élő húsevő medve. A globális felmelegedés nagy veszélyt jelent a túlélésre. A jegesmedvék tengeri állatoknak vannak csoportosítva, mivel az idejük nagy részét a vízben töltik. Testüket zsír borítja, ami a test szigetelésével alkalmazkodik a hideg állapothoz. Erős mancsuk lehetővé teszik, hogy vadászni és úszni is. Az állatokat, főként a tömítéseket éles fogakkal vadászják. Bőre hosszú ideig képes tárolni a zsírokat, így megtartja a hőt. Egy vagy két kölyköt szülnek, amelyek a hideg éghajlat miatt szőrrel születnek.

Ajánlott

Jeremiah Dixon - fontos adatok az amerikai történelemben
2019
Hammerhead Shark Facts - Az óceán állatai
2019
A vöröspandák népessége: fontos tények és számok
2019