Kopasz sas tények: Észak-Amerika állatai

Általános jellemzők

Haliaeetus leucocephalus vagy a Bald Eagle az Egyesült Államok nemzeti állata. A „Bald Eagle” név nem jelenti azt, hogy a sas valóban kopasz. A név "fehérfejű". Az érett kopasz sasek többnyire barna színűek a testük nagy részén, fehér fejekkel és farokkal. A fajok és a hímivarú fajták azonos színűek, az egyetlen lényeges különbség az, hogy a nőstények legalább 25% -kal nagyobbak a test méretében és súlyában, mint a férfiak. A farkuk a testmérethez viszonyítva egy kicsit sok más madárfajta, és kissé ék alakú. Csőrük sárgás színű, nagy és akasztott. Lábuk és íriszük egyaránt sárga színű, a kopasz sasok pedig rövid és erőteljes lábujjakkal rendelkeznek. A hátsó talonok magasan fejlettek, és a zsákmányok áttöréséhez használják őket, amikor felülről megragadják őket. A lábaik azonban tollmentesek. A fiatal, éretlen kopasz sasek többnyire sötétbarna színűek, piszkos fehér foltok. Csőrük fekete, és a végükön sárga színű. A Bald Eagle elérte a szexuális érettséget, ha 3 vagy 4 éves. Ezek a madarak méretük az érettségük szerint változik az általuk talált helytől függően. Minél távolabb van az Egyenlítőtől és a trópusoktól, annál nagyobbak lesznek. A kopasz sasok 3 és 6, 5 kg között mozognak, testük hossza 70-120 cm, szárnyuk általában 1, 8 és 2, 3 m között van. A nőstények, akik nagyobbak, mint a férfiak, általában legalább 5, 6 kg súlyúak, míg a férfiaknál 4, 1 kg. A Bald Eagle élettartama a születéskor általában 20 év.

Diétás szükségletek

A kopasz sasok ikonikus ragadozó madarak. Étrendjük nagy részét a halak alkotják, de gyakran enni a kis emlősök, például nyulak, nyulak, mókusok, mosómedve és más ilyen szárazföldi zsákmányok hasított testeit. A vizes élőhelyek, a nagy partok, a belvizek vagy a mocsarak közelében élnek, ahonnan a halalapú étrendjüket használják. A kopasz sasok fészküket a keményfa vagy a tűlevelű fák érett állományaira helyezik. Nagy és nagyon magas fákat követnek, hogy éljenek az élelmiszerforrásokkal rendelkező vizek körül. Ilyen fák ideális esetben legalább 20 méter magasak.

A Bald Eagle házai

A kopasz sasek Kanadában, Mexikóban, Saint Pierre és Miquelonban és az Egyesült Államokban őshonosak. A madarak érzékenyek az emberi tevékenységre, és így a fészket az emberi zavaroktól távolabbra teszik. Gyakran megtalálhatja őket Floridai mangrove mocsarakban, a Chesapeake-öbölben, Wyomingban és Dél-Alaszkában. Amint jelentősen fenyegetették, a védelmi erőfeszítések az elmúlt négy évtizedben a Bald Eagle populációk majdnem nyolcszorosára nőttek, és az elmúlt tíz évben 72, 2% -os növekedést eredményeztek. Ma a fenséges madár a nemzetközi természetvédelmi unió által közzétett, veszélyeztetett fajok vörös listáján szerepel a „legkevésbé aggasztó” fajként. Miután csak Észak-Amerikában találták meg, ma a madár elterjedt Belize, Bermuda, Írország, Puerto Rico, az Orosz Föderáció és az Egyesült Államok Virgin-szigetei között.

Sky High Life

A kopasz sasek a leghatékonyabb lapok közé tartoznak, és 56-70 km / h sebességgel repülhetnek, ha csúsznak vagy megcsúsznak, és akár 48 km / h sebességgel is haladnak, ha halat vagy ételt szállítanak. Még inkább lenyűgözően 120-160 km / h sebességgel is képesek merülni. A madarak területi jellegűek, és csak télen vándorolnak, amikor az ételüket tároló vizek lefagynak. Ismert, hogy ugyanabban az élőhelyükön maradnak az egész életük során, amikor északi és déli lakóhelyeik között mozognak, amikor a víztestek befagynak, és nyáron hoznak vissza. A kopasz sasek közösségi madarak, és csomagokban élnek.

Eagle Courtship

Egy pár kopasz sas tenyésztése után a nőstények tojást helyeznek, és ezek a tojások két hónapos inkubáció után keltek. Egy adott kopasz sas azt hiszi, hogy csak egy partnerrel él az életre, és csak akkor lesz párosítva, ha az eredeti partnerük meghalt. Ha a társak próbáltak utódokat szerezni, és több éven át nem sikerült ezt megtenniük, külön utakat is el tudnak menni, és megpróbálhatják a különböző új társaikat. Úgy véljük, hogy három vagy négy éves korukban a szexuális érettségükre készen állnak a párosodásra. A madarak visszatérnek az élőhelyükhöz, ahol születtek, hogy párosuljanak, és ezt a fent említett migrációs minták alapján tegyék. A Bald Eagle udvarlást megkönnyíti a szakképzett repülési „tánc” megjelenése. Itt a partnerek üldözik, megcsúszják és körbehajtják az eget. Magas emelkedésekre, lezáró talpokra és szabadságra emelkednek, felszabadítva a talonjukat és elválogatva, mielőtt a földre érnek. Ők is látványos hívásokon keresztül udvarolnak, és „dalon” keresztül ébresztik egymást.

Ajánlott

Malajzia kultúrája
2019
A legkevésbé hozzáférhető privát hitelintézeti lefedettség országonként
2019
Grönland ország?
2019