Kenguru tények: Óceánia állatai

Fizikai leírás

Míg a kenguru fajok között igen sokféle eltérés van, minden kenguruknak van izomfarkas, erős hátsó lábai, nagy lábai, rövid és bársonyos szőrme, hosszú, hegyes fülei. A női kenguruk, mint marsupials, egy olyan különálló tulajdonsággal rendelkeznek, amely elkülöníti őket a placentás és monotromos emlősöktől. Ezek olyan tasakokat tartalmaznak, amelyek anyatejüket tartalmazzák, hogy csecsemőik éljenek, amíg elég idősek lesznek. A kenguruk mérete nagymértékben változik a fajok között. A piros kenguru mintegy 200 font, és több mint 5 méter magas. A vöröskengurák a legnagyobbak, míg a legkisebb kenguru, a pézsma kenguru, mindössze 12 uncia, és csak 6-8 hüvelyk magas.

Diéta

Valamennyi kenguru legelnek a növényvilágot, abban az értelemben, hogy étrendjük főként füvekből, virágokból, levelekből és páfrányokból áll, de néha is moha és rovarokat esznek. Étrendjük jelentősen változik a fajok szerint. Például a húsvéti szürke kenguru túlnyomórészt legelésző, sokféle füvet eszik, míg a vörös kenguru jelentős mennyiségű cserjéket is tartalmaz a táplálkozásban, ami inkább böngészővé teszi őket. Csakúgy, mint a tehenek, a kenguruknak van gyomruk, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy visszanyerjék az ételüket, és újra megrágják, mielőtt készen áll a teljes emésztésre.

Élőhely és tartomány

A kengurák változatos élőhelyeken élnek, az erdőktől és az erdős területektől a füves síkságokig és a szavannaig. Az ausztrál kontinens és a Tasmania legkülső szigetének nagy részében találhatók. Bár kedvezőtlen erdős vagy nyitott árnyas síkságokat részesítenek előnyben, a víz és a növényzet megőrzésével is alkalmazkodhatnak a száraz sivatagi időjáráshoz. Alkalmazkodóképességük miatt a legtöbb kenguru faj virágzik. Ezeket az emberi tevékenység és az éghajlatváltozás nem annyira sújtja, mint sok más faj, bár az aszály idején gyakran csökken a számuk az élelmiszerellátás csökkenése miatt. Jelenleg a Nemzetközi Természetvédelmi Unió a veszélyeztetett fajok vörös jegyzékének „legkevésbé aggasztó” fajának minősül.

Viselkedés

A legtöbb kenguruk társadalmi állat, mivel olyan szervezett csoportokban élnek és utaznak, melyeket a "mobok" -nak neveznek, melyeket a legnagyobb férfiak uralnak, annak érdekében, hogy megvédjék egymást és megvédjék egymást a veszélyektől. Hosszú lábuk miatt a kenguruk nem tudnak normálisan járni, és inkább a hoppingot használják elsődleges mozdulatként. Mert hátsó lábai és lábai sokkal erősebbek és nagyobbak, mint a mellső lábuk, hogy lassan mozoghassanak, a kengurunak a farkaját kell mozgatnia, hogy két állványra álljon, majd a hátsó lábát előre emeli. A férfi kenguruk rendkívül versenyképesek és agresszívak egymással, különösen a nőkkel szembeni vitás kérdésekben, és gyakran küzdenek a potenciális társakhoz való hozzáférésért. Ez a harc azt mondja, hogy szorosan hasonlít az emberek bokszjára.

Reprodukció

Miután megnyerte a férfiakhoz való hozzáférést, egy férfi kenguru fog kezdeményezni a szexuális tevékenységet. A női kenguruk általában egyszerre csak egy gyermeket szülnek, ami általában késő tavasszal és nyár elején történik, miután 21-38 napig terhes volt. Az újszülött kenguruk, amelyeket "örömeknek" neveznek, csak 0, 03 uncia súlyú, 0, 2 és 0, 9 hüvelyk közötti távolságot jelentenek a születéskor. A születés után egy öröm fog bejárni az anyja tasakába, hogy ápolják, és tovább fejlődjenek és további 120–450 napig fejlődjenek. A zacskó belsejében a joey-t védik és táplálják, ahogy az anyja mellbimbói ápolják. A többi nagy emlős esetében a Joeys gyorsan nő, a férfiaknál 2 és 4 év közötti 14-20 hónapos teljes érettséget érve.

Ajánlott

Malajzia kultúrája
2019
A legkevésbé hozzáférhető privát hitelintézeti lefedettség országonként
2019
Grönland ország?
2019