A Cougars és a Mountain Lions ugyanaz a dolog?

Cougars és hegyi oroszlánok ugyanazok az állatok. Tény, hogy a cougar-ot hegyi oroszlánoknak, pumáknak vagy panthereknek is nevezik, attól függően, hogy hol élnek. A spanyol felfedezők Dél- és Észak-Amerikában az állatot „gato monte” -nek nevezték el. Az anyák anyanyelvén „puma” -nak nevezték, míg a „cougar” név egy őslakos „cuguacuarana” szóból származik.

Morfológia

A Cougars vagy a hegyvidéki oroszlánok színe fehér, fehéres, alsó, de kissé sötét haj, amely a hátát borítja. A nedves ökoszisztémákban az állatok sötétebbek és vörösesebbek, míg a hidegebb területeken élők vastagabb és hosszabb hajjal vannak borítva, ami ezüstszürkenek tűnik. A test általában vékony, nyugodt viselkedésű, ami a pumait ritkán szembesíti az emberekkel. A macskák erőteljesen épültek, nagy lábakkal vannak éles karmokkal és éles húsevő fogakkal. A hátsó lábak jól felépítettek és férfiasabbak, mint az előtérek, és egy olyan alkalmazkodás, amely lehetővé teszi számukra, hogy akár 18 méterre ugorjanak a fáról vagy 20 méterrel a hegyről. Cougarsnak van egy rugalmas gerincje, mint egy gepárdé, hogy azok manőverezzenek, és hirtelen megváltoztassák az irányokat. A felnőttek elérhetik az 5 méter hosszúságot. A férfiak 53 és 72 kilogramm között nehezebbek a nőknél, míg a nők 34-48 kilogrammra nőnek. A farok hossza 2-3 láb.

Vadászat és Cougars étrend

Hegyi oroszlánok vadászik egy vadászgéppel, amellyel hirtelen támadják meg a zsákmányt és letörik. Távolról látják a zsákmányt, mert a látás különösen hajnalban és szürkületben van. Mint csúcsos ragadozók, számos olyan állatot vadanak, mint a szarvas, vaddisznó, mosómedve, nyúl, capybaras és mókus. A zsákmány bármely fennmaradó részét az élőhelytől függően fűvel, ágakkal vagy akár hóval elrejtve tartják fenn. Ha tele van, a hegyi oroszlánok hosszú ideig pihenhetnek az energiamegtakarítás érdekében.

Élőhely és eloszlás

Hegyi oroszlánok Argentína nyugati féltekén élnek az észak-brit Kolumbiáig. Az élő élőhelyek az erdőktől, a sivatagoktól, a mocsaraktól és a hegységektől. A hegyi macskák természetüknél fogva magányosak, a férfiaknak olyan hatalmas területe van, amely átfedi a több nő területét. A menedék vastag bokrok, barlangok vagy repedések alatt áll, hogy megvédje a kemény időjárást. A hatalmas terepen való kommunikáció a vizelet, a széklet, a karcos naplók vagy a hó felszínén maradt jelek révén történik. Hegyi macskafajok nem ordítanak, hanem kisebb macskáknak tűnnek. Szétzúzódhatnak, kiabálhatnak, sziszeghetnek vagy szikolhatnak, hogy kommunikáljanak más macskafajokkal.

Szaporodás és életciklus

A tenyésztésre kész nők a férfiakat a fákon vagy a sziklákon lévő illatok meghívásával vagy dörzsölésével vonzzák. A párosodás néhány napig tart, majd a férfiak más nőstényeket keresnek. A terhességi időszak 3 hónapig tart, amely után a nő egy és hat kölyök között születik, amelyek foltokkal álcázzák őket a ragadozókkal szemben. A foltok elhalványulnak, mivel 3-4 hónapig ápolják őket. A kölykök megtanulják vadászni és egyedül élni 12 és 18 hónap között, mielőtt elérték a szexuális érettséget 2 és 3 év között.

Beszélgetés

Az emberi lények a legnagyobb veszélyt jelentenek ezekre a macskákra, amelyek alapvető szerepet játszanak az ökoszisztémában, mint csúcsos ragadozó. Az állatkerteket a macskák fogságban tartására a nyugati félteke különböző részein állították be.

Ajánlott

Az északi fehér orrszarvú a kihalás szélén?
2019
Miért élnek a nők a férfiaknál?
2019
Ki volt az elnök a vietnami háború alatt?
2019