Capybara Tények: Dél-Amerika állatai

Fizikai leírás

A capybara, amelynek tudományos neve Hydrochoerus hydraulichaeris, a világ legnagyobb rágcsálója. Nagyon rövid feje van, amelyen a szemei ​​és a fülei helyezkednek el, egy hordószerű test tetején. A capybara-t vöröses-barna-sárgásbarna színű szőrmék borítják. A teste kissé bejárt, és a farka rövid és csípős. A hátsó lábai kissé hosszabbak, mint az előtérei. A felnőttek 77 és 146 kg közöttiek, tipikus testhosszúságuk pedig 3, 48-4, 4 láb. A nőstények általában nehezebbek, mint a férfiak.

Diéta

A Capybaras növényevő növény. A legjelentősebb élelmiszerforrások a fű, a vízi növények, a fa kéreg és a gyümölcsök. Az étrendjük enyhén változik a különböző évszakokban. Szárazabb évszakokban sokféle növényt kell széles körben elfogyasztaniuk, mivel kevesebb lehetőség áll rendelkezésre, míg nedvesebb évszakokban inkább több füvet eszik. Szokatlan tény, hogy a capybaras autokoprofág, abban az értelemben, hogy saját székletüket fogyasztják bakteriális bélflóra elérése érdekében, ami segít nekik, hogy megemésztik a cellulózot az általuk fogyasztott fűben. A tehenekhez hasonlóan a legelők és a rágcsálók állandóan láthatók.

Élőhely és tartomány

A Capybaras rendszerint sűrűn erdős területeken él a víztestek közelében, beleértve a tavakat, mocsárokat, mocsárokat, folyókat és tavakat. A szavanna, valamint a trópusi erdők folyói találhatók. Ugyanakkor gyakran meglehetősen távol vannak az otthoni élőhelyeiktől. Ismertek, hogy jól alkalmazkodnak a fogsághoz és az urbanizációhoz, sokan kényelmesen élnek állatkertekben és parkokban. Dél-Amerika legtöbb országában a Capybarasok találhatók, és néhányan északra is találhatók, mint a dél-amerikai. Bár a húst és a bőrt vadászják, a capybaras nem tekinthető veszélyeztetett fajnak. Az ICUN a veszélyeztetett fajok vörös listáján „legkevésbé érintettnek” minősíti őket.

Viselkedés

A Capybaras általában nagyon komoly és nagyon szociális, általában nagy csoportokban található. Míg ezeknek a csoportoknak az átlagos mérete általában 10-20, akkor lehet olyan nagy, mint 100 tag. Mindegyik csoportot általában több felnőtt férfiak és nők alkotják, és sok fiatal fiatalt. Az egyes csoportok tagjai között létrejöttek a társadalmi kötelékek, és a férfiak védik a nőstényeket és a gyermekeket. A capybarák is területi jellegűek, a területüket és a tárgyaikat illatosító mirigyekkel és vizelettel jelölve. Egyformán jól alkalmazkodnak a földhöz és a vízhez, mind a nagyon gyors futók, mind a képzett úszók. Még aludt is aludhatnak, ha csak egy orrlyuk van a vízből, hogy levegőt vegyen.

Reprodukció

Amikor a női capybarák reproduktív hormonokat termelnek, illatuk finoman változik, és általában sípszanak az orrukon, tájékoztatva a férfiakat, hogy itt az ideje a szexuális törekvésnek és tevékenységnek. A nőknek lehetőségük van arra, hogy kiválasszák, ki vegyenek párosulni, de párosítva, a férfiak nagyon védik a nőstényeiket, és a domináns férfiak vállalják a felelősséget, hogy megakadályozzák másoknak a partnerükkel való párbeszédet. Míg csak vízben párosulnak, 130-150 napos terhességi periódus után földön szülnek, általában egy négy csecsemőt tartalmazó alom. A szülést követően az anyák és a csecsemők csatlakoznak az anyák nagyobb csoportjaihoz közösségükben. A Capybaras fiataljai nagyon gyorsan nőnek, bár a szoptatás folytatódik, amíg elválasztás után kb. 16 hét után.

Ajánlott

10 a világ legtöbb radioaktív helyéről
2019
Hol jött az amerikai akcentus?
2019
Mely tartományok szegélyezik Saskatchewan-t?
2019