Calliope Hummingbird Tények: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

A calliope kolibri az Észak-Amerikában a legkisebb madár. Méretük szerint egy felnőtt kalibráló kolibri mérete csak kb. 2, 8 és 4 hüvelyk közötti (7 és 10 centiméter) hosszúságú, a szárnyakon körülbelül 11 cm (4, 33 hüvelyk), és a súlya a tizede alatt van. egy uncia (2 és 3 gramm között). A megjelenésükkor ezek a madarak fényes zöldek a koronán, sötét testekkel és fehér alsó részekkel. Egy viszonylag rövid számla és farok van. Felnőtt nőstények és immatúrák rózsaszínű mosással rendelkeznek az oldalukon, egy sötét farok, fehér tippekkel, és sötét színű csíkok a torkukon. Másrészről, a felnőtt férfiaknak borszínes csíkjai vannak a torkukon, egy sötét farok és zöld szárnyak.

Diéta

A táplálkozás szempontjából mindennapos madarak a rovarirtók és a nektarivorok. A madarakról ismert, hogy ragadozó és takarmányos rovarok. Ehhez kezdetben kószálják a rovarokat, majd kicsúsznak egy sügérből, hogy elkapják a levegőben. A kisebb rovarok, amelyeket eszik, magukban foglalják a hangyák, a bogarak, a méhek, a legyek és a darazsak. Ezen kívül a madár viselkedésének megfigyelése azt is kimutatta, hogy rendszeresen táplálkoznak a szájüregekben vagy a fákban lévő lyukakban is, amelyeket más sackuckers hoztak létre. Alapvetően a hosszú nyelvüket használva nyalogatnak nektárt a virágokból. Úgy tartják, hogy rendszeresen látogatnak piros cső alakú virágokat, bár kék, sárga, fehér és lila virágok is táplálkoznak.

Élőhely és tartomány

Úgy gondolják, hogy a kolibri kolibri tenyésztési élőhelye nagyban változik a magasságban, bár általában úgy tűnik, hogy előnyben részesítik a nyitott cserje területeket. Normális, hogy a fészkelés magasabb magasságban történik, különösen a hegyekben. A fészek magassága általában a talaj felett 2 és 65 méter között változik. Nyitott erdei erdőket, égergyökereket, fűzfákat és hegyi réteket használ a madár tenyésztési területként. Télen a sivatagokban, félig sivatagi régiókban, chaparral és alföldi vidéki területeken is megfigyelhetőek, valamint a migráció. Ami az ismert, a calliope hummingbirds fészek Észak-Amerikában a dél-brit Columbia-tól Alberta délnyugati részén, Washington, Nevada, Oregon és Kalifornia-tól észak-Baja California felé és keletre Wyoming, Utah és Colorado felé. A tél alatt északi és közép-mexikói is látható. Tavasszal és nyáron elsősorban Arizona és Új-Mexikó és Észak-Mexikó útján mozognak.

Viselkedés

A calliope hummingbird általános viselkedése hasonlít a más kolibri fajokéhoz. Ezek olyan magányos vándorló madarak, amelyek a párzási időszak alatt csak azonos fajú egyedekkel hatnak egymásra. Általában megosztják a tartományukat a rufous hummingbirdsekkel. A calliope hummingbirds évről-évre hosszú távú vándorlást tesz lehetővé a nyári tartományukból a téli tartományba és vissza. Mivel megállnak a nektáron történő tankolás, jó eséllyel találkozhatunk az útvonaluk különböző helyszínein.

Reprodukció

A reprodukcióról normális, hogy a felnőtt férfiak a nőstények előtt érkeznek a tenyészterületre április közepén és május elején. A férfiak meglehetősen erőteljesen védik a fészkelő területeiket, ahol sok nőstényben folytatják a tenyésztést, ami azt jelenti, hogy poliasztosak. A férfiak nőstényeket folytatnak a tenyésztési szezonban, amelyre a nők válaszolnak, menekülve vagy elrejtve. A nőstény fogása során a felnőtt férfi olyan területi megjelenítéseket mutat be, mint a zümmögés, a búvárkodás, a lebegés és a hangzás. Mire a fiatal tojás kikerül a tojásból, a férfiak elhagyják a tenyészterületet, és nem vesznek részt a fiatalok emelésében. Másrészről, a nőstények egy nyitott csészet fészkelnek egy tűlevelű fára egy túlnyúló ág alatt. Az élőhelyüktől függően is használhatnak éger- és almafákat. Ezek a konstrukciók fontosak, mivel a nőstény több év alatt többször is használhatja ugyanazt a fészket. A nőstény május végétől július elejéig két tojást helyez el, amelyeket 15–16 napig inkubálnak. A fiatalok általában a keltetés után 20 nappal indulnak.

Ajánlott

Legnagyobb bankok az Egyesült Államokban
2019
Hol van a Rushmore-hegy?
2019
Melyek a Kambodzsa főbb természeti erőforrásai?
2019