Black-Tailed Prairie Dog: Észak-Amerika állatai

Fizikai leírás

Black Tailed Prairie kutyák ( Cynomys ludovicianus ) a mókuscsalád, a Sciuridae tagjai. Ennek a családi csoportnak a meghatározó jellemzője, hogy a hé kicsi vagy közepes méretű rágcsálók, és magukban foglalják a forgácsokat is. Az Alföldön találhatóak Észak-Amerikát, Mexikótól Kanadáig. A Black-Tailed préri kutyák, hasonlóan a nevükhöz, fekete farok, valamint barnás testűek, könnyebb alsónadrággal. Hosszúságuk 14-17 hüvelyk, mint felnőttek, érett súlya 1, 5-3 font. Nincsenek olyan erős, érzékeny tulajdonságok, amelyek elválasztják a nemeket, bár a férfiak általában nehezebbek a nőknél. A szezonok évente kétszer olvadnak, amikor az évszakok változnak, a nyári kabátok pedig könnyebbek, mint a téli.

Diéta

A farkú prérikus kutyák az állatvilág válogatós ételei közé tartoznak. Különösen azok a szakaszok, amelyekben különböző növényeket fogyasztanak, és az étrendjüket az évszakok változásához igazítják. Télen ritkán merülnek ki a földalatti burráikból, így inkább akkoriban a föld alatti gyökerekre étkeznek. A nyári hónapokban a legtöbb étrend különböző fűből áll. Nagyon sok hidratációt kapnak a növényekből is, főleg a síksági körtől. A füves növények az étrendjük legnagyobb részét magvak, gyökerek és rovarok, mint a szöcske kiegészítik.

Élőhely és tartomány

Megőrzési státusuk szerint „legkevésbé aggasztó” fajként szerepelnek, jelezve, hogy nagyon egészséges populációban vannak. A fekete farkú préri kutyák sokkal inkább Észak-Amerikában éltek, mint ma, Mexikótól Kanadáig. Még mindig találhatók Mexikóban, az Egyesült Államokban és Kanadában, bár a népességük sokkal kisebb, és élőhelyeik széttagoltak. Mivel élőhelyeik a gazdálkodáshoz használt gyepek, sok élőhelypusztítást szenvedtek el. A kontinens nyugati felén átívelő préri-ban élnek, így otthonuk alatt állnak. Ez valószínűleg ezért fontos számukra, hogy lapos tengerszint feletti területük legyen a tetőiként. A préri kutyáknak a legnagyobb veszélyt jelentenek azok élőhelyeinek megsemmisítése, amelyek átalakításra kerülnek a mezőgazdasági felhasználásra. Ezeket a csoportokat a trapéztípusnak tekintik, mert ilyen fontos szerepet játszanak ökoszisztémáikban. A barázdájuk más állatfajok számára nyújt otthont, beleértve a fekete lábú görényeket, az üreges baglyokat és a tigris salamandert. Számos különböző faj számít számukra, mint fontos élelmiszerforrás, hogy megtartsák saját népességüket. Ezek a ragadozók coyotákat, sasokat és ugyanazokat a fekete lábú vadászgörényeket tartalmazzák, amelyek megosztják otthonukat velük.

Viselkedés

A rágcsálók ismert és kíváncsi személyiségükről ismertek, és a fekete farkú préri kutyák nem kivételt képeznek. Ők nagyon szociális és szeretetteljes állatok, családegységekben élnek, nevezetesen coteries néven, amelyeket általában egy férfi, egy pár nőstény és utóduk alkotnak. Ezek a coteries nagy csoportokban élnek, kombinálva, hogy nagy préri kutya kolóniákat hozzanak létre a föld alatti barázdákban. Ezek a barázdák nagyon bonyolultak, különböző területeken, mint óvodák, alváshoz, étkezéshez és a hulladékok eltávolításához. A nyílásoknak különböző nyílások vannak, általában a kijáratokkal, ahol a Black-tailed préri kutyák megtarthatják a külső tevékenységet. Kommunikálnak egymással a különböző ragadozók jelzésével. Azzal is kommunikálnak, hogy egymásnak ún. Préri kutya "csókokat" adnak, egyfajta zaklatás formáját, amelyet egymás üdvözlésében használnak.

Reprodukció

Márciusban a farkú préri kutya nőstények hőkezelésbe kezdnek. Ebben az időben a Black-tailed préri kutyák a föld alatt járnak, a párosodásuk május elején véget ér. A nők 33-38 napig terhesek, a kölykök május végéig születnek. Általában 3–4 kölyköt találunk egy littleren, de a Black-tailed préri kutya ismert, hogy akár 8 kölyköt is szülhet egyetlen alomban.

Ajánlott

Milyen nyelveket beszélnek Thaiföldön?
2019
A legrégebbi akváriumok az Egyesült Államokban
2019
Hol van Katalónia?
2019