10 Csodálatos Capybara tények

A capybaras a világ legnagyobb rágcsálók közé tartozik. Ők nagyon barátságosak, és mint sokan szeretik őket - nem rendellenes, ha a capybarákat a krokodil mellett pihenik! Nincs ok az oka annak, hogy a capybaras az állati királyság egyik legkedveltebb tagja - az alábbiakban néhányat felvázolunk.

10. A neve nagyjából azt jelenti, hogy a Tupi nyelvén karcsú leveleket eszik.

A "capybara" név a "ka'apiûara" nevű Tupi szóból származik. A szónak három része van. A részek „kaá”, „levél”, „píi”, „karcsú” és „ú” jelzésűek, amelyek „enni” jelölést jelentenek. ügynök utótag. Ezért a capybara szó azt jelenti, hogy „az, aki karcsú leveleket eszik” vagy „füves étvágyat”. A név körvonalazza a növényevő természetét. A capybara étrendje lényegében vízi növények, fű és gyümölcs- és fa kéreg. Ezek egyedülálló állatok, akik nagyon szelektívek a táplálkozási szokásaikban. A száraz évszakban egy növényfajt elfogyaszthatnak, és a nedves évszakban elhagyhatják azt, amikor rengeteg fű van.

9. Mint sok más rágcsáló, a capybaras többnyire hop!

Capybaras hop, mert előlapjuk kissé rövidebb, mint a hátsó lábak. Következésképpen mindig egyensúlyban maradnak a hátsó lábukon. Elülső lábuknak négy lábujja van, míg a hátsónak csak három lábujja van.

8. A Capybaras rendkívül szociális, és 10-20 közötti csoportokban él.

Bár néha egyénileg élnek, a Capybarák többnyire 10-20 fős csoportokban élnek. A csoportok férfiakból, nőkből és fiatalokból állnak. Minden csoportban 4-7 felnőtt nőstény, 2-4 felnőtt férfit és néhány fiatalot találunk. A száraz évszakok alatt a Capybaras 50 vagy 100 csoportban gyűjti össze a vízforrásokat. A férfiak a csoportokban vezető szerepet töltenek be. Következésképpen uralkodást, csoportkonszenzust és társadalmi kötéseket hoznak létre. Továbbá védelmet nyújtanak a csoportok számára, figyelve őket, és veszély esetén figyelmeztetik őket. A férfiak olyanok, mint a kutyák, amikor érzékelik a veszélyt a közelben.

7. A Capybaras nagyon alkalmas úszók.

Csakúgy, mint a gyors futók a földön, a Capybaras is kiváló úszók. Körülbelül öt percig vízben maradhatnak. Ennek eredményeként a Capybaras könnyen elkerüli a ragadozót a víz alatt rejtőzve. A vízben is aludhatnak, miközben az orrukat a víz felett tartják. A napokban, amikor a hőmérséklet nagyon magas, a Capybaras a vízben marad, hogy hűvös maradjon. A késő délutánig, vagy az estere várnak, amikor a hőmérséklet csökken. Akkor legelészhetnek.

6. Más állatok szeretik a capybarát székként használni.

Az „élő székek” és a „természet oszmánok” más, a capybarákra utaló nevek. Ezek a nevek abból a tényből származnak, hogy más állatok szeretnek a capybarákon ülni. Az ilyen állatok közé tartoznak a madarak, más capybarasok és majmok. A Capybaras barátságos állat, amely lehetővé teszi az állatok számára, hogy úgy játszhassanak körülötte, ahogy akarják. Soha nem bosszantják bosszújukat. A társulás mellett a capybaráknak is van egy nehéz, hordó alakú teste, amely lehetővé teszi más állatok szállítását.

5. A capybaráknak van lábszárú lábuk.

A capybara lábai kissé szövedékesek. Nekik is vannak ingerlések. Ezek a jellemzők magyarázzák a capybaras félvízi természetét. A lábak lehetővé teszik számukra, hogy a vízben hullanak, és megtartják egyensúlyukat. A lágy, sáros talajban pocsolyaiként is használják a webes lábukat.

4. A tengerimalac közeli hozzátartozója.

A capybaras és a tengerimalac közötti szoros kapcsolat a közöttük lévő sok hasonlóságnak köszönhető. Mindkét állat a „ Caviidae ” családba tartozik a „ Rodentia ” sorrendben. Mint ilyen, mind a tengerimalac, mind a capybara rágcsálók. Továbbá mind a tengerimalac, mind a capybara a nap folyamán aktív az éjszaka helyett. A két rágcsáló kivétel a rágcsálók családjában, mivel legtöbbjük éjszakai. Emellett mindkét állat kiváló úszó és üreg. Amikor a tengerimalacok izgatottak, akkor a levegőbe ugrik. Azonban a kettő közötti különbség az, hogy a tengerimalacok nem olyan agilisak, mint a capybaras. A méretük tekintetében azonban a capybara nagyobb, mint a tengerimalac. Valójában ez a világ legnagyobb rágcsálója.

3. Japánban forró források találhatók, amelyek capybarák otthona.

Capybaras és a japán forró források nagyon jól együtt járnak. Szóval, tényleg, hogy az ország nemrégiben megszervezte a capybara fürdőversenyet. A versenyen négy állatpark vett részt. A cél az volt, hogy meghatározza azt a capybara-t, amely a többinél tovább maradna. Ez azonban nem is az első volt. Egy másik capybara versenyre került sor 2016-ban. Abban az időben a játék egy görögdinnye-sebességű étkezési versenyhez kapcsolódik. A görögdinnye-verseny győztese a Nagasaki Park egyik fővárosa volt.

2. A Capybaráknak van otthonuk, ahová visszatérnek, függetlenül attól, hogy milyen messzire utaznak ételre.

Függetlenül attól, hogy távolabb vannak az otthonuktól, keresik az ételt, a capybaras mindig hazatér. Ezek attól függenek, hogy kiváló szaglásuk nyomon követi a lépéseket; egy folyamat, amelyet az illatgyártásnak nevezünk. A capybaráknak kétféle illata van: a morillo és az anális mirigyek. A férfiaknál az anális mirigyek levehető szőrszálakkal vannak ellátva. A szőrszálak illatanyaggal rendelkeznek, amikor érintkezésbe kerülnek olyan tárgyakkal, mint a növények. Ezért, mivel a capybara a növények fajtáján táplálkozik, minden növényt az illatával jelez. Tehát, hogy hazatérjünk, a capybara csak követi az útjának szagát.

1. A napfény éghet.

A Capybara haj nem elég ahhoz, hogy az egész testüket lefedje, ami körülbelül 1, 2 méter hosszú és 0, 6 méter széles. Ennek következtében érzékenyek a napégésre. Annak érdekében, hogy megvédjék bőrüket a nap hőjétől, vízben vagy sárban keresnek fedelet. Ezen kívül a capybaráknak nincsenek a hajuk és a száraz hajuk. A leeresztett haj általában a termikus szabályozásért felelős. Másrészről, az őrszőr védi a bőrt a külső tényezőktől, például a nap ultraibolya sugárzásától. Ezért a két szőrszál hiánya megnehezíti, hogy a capybaras elkerülje a napégést.

Ajánlott

Hol van a világ legnagyobb tornya?
2019
A legnagyobb iparágak Új-Zélandon
2019
Mi történt a kis jégkorszak alatt?
2019